Blowerdoor uitleg en informatie

De BlowerDoor meetapparatuur is bedoeld om alle gebouwen te kunnen testen op luchtdichtheid! Met de standaard set kun je vrijwel alle woningen testen in Nederland. Met uitbereiding sets kun je zelfs de grootste gebouwen testen. Door middel van een ventilator en drukmeetapparatuur kun je een druk creëren in een gebouw. Hierdoor zijn luchtlekken uitvergroot. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de onderdrukmeting aan luchtlekkage opsporing doen met een infrarood camera of tijdens de overdruk meting met rook. Je kunt met de apparatuur van BlowerDoor meten volgens regelgeving en zo een geldig rapport afleveren aan u opdrachtgever. Tegenwoordig mag je deze verslagen gebruiken om het cijfer in te voeren bij een BENG berekening ofwel energielabel genoemd. Je kunt hiermee dus een beter energielabel krijgen dan eerst was vooropgesteld. Tegenwoordig is het zelfs verplicht voor een aantal projecten! Je doet je klant er dus een plezier mee. Naast dat je ze kunt laten zien waar luchtlekkage zich voor doen, kun je ze ook een beter energielabel geven. De BlowerDoor kan naast luchtdichtheid van woningen ook gebruikt worden voor cleanrooms, blusgasinstalaties en andere specifieke testen. Wil je hier graag mee over weten? Neem dan contact met ons op en krijg vrijblijvend advies.


Airtightonline Blog

Blowerdoortest Bedrijfshal

We hebben hier een blowerdoortest gedaan van een bedrijfshal met de apparatuur van BlowerDoor. Je kunt perfect de apparatuur onderling verbinden via kabel en zo alles met 1 computer bedienen. Je kunt met de uitbereidings software van Teclog perfect grotere gebouwen meten. Bij deze meting hebben we zelfs 9 ventilatoren gebruikt om een test te realiseren. We kunnen u het juiste advies en middelen geven om ook grote gebouwen te kunnen meten. Bij Airtightonline krijgt u meer dan alleen de apparatuur. Klant van begin tot eind. Neem voor meer informatie contact op met ons!

Lees meer »

Blowerdoortest van 5 woningen simultaan

We hebben bij dit project 5 woningen simultaan gemeten. Dat betekend dat elke woning samen op druk is gezet en zo in een keer is gemeten. Bijzonder is aan dit project dat je onderlinge lekkage kunt uitsluiten door elke woning apart een BlowerDoor set te plaatsen. Zo kun je effectief de gebouwschil van de woningen in kaart brengen. Het fijne is hiervan dat je ook apart een BlowerDoor kunt aansturen om zo in kaart te brengen wat exact de onderlinge verliezen tussen de woningen zijn. Zo kun je dieper ingaan op de verschillende lekkages en waar de belangrijkste punten liggen.

Lees meer »